Moni­ammatillinen yksilö­kuntoutus

Kuntoutuksen hakemista varten tarvitset lääkäriltä lääkärin­lausunto B:n, jossa sinulle suositellaan kuntoutusta. Kuntoutus on maksutonta ja sille voi hakea ympäri vuoden. Jos olet työelämässä, voit saada kuntoutuksesi ajalta kuntoutus­rahaa. Kela korvaa myös kuntoutuksesta aiheutuneita matkakustannuksia.

Kelan moni­ammatillinen harkinnan­varainen yksilöllinen laitos­kuntoutus

Toteutamme Kelan harkinnan­varaista moni­ammatillista yksilö­kuntoutusta tules- ja reuma­linjalla sekä yleislinjalla.

Voit hakea moni­ammatilliseen yksilö­kuntoutukseen, jos sairautesi on laaja-alainen eli siihen liittyy monia eri ongelmia. Toteutamme kuntoutuksen yksilöllisesti. Tavoitteena on mahdollistaa arjen, työn tai opiskelun sujuvuus sairaudesta huolimatta.

Kuntoutus kestää 15 vuorokautta, joka jaetaan pääsääntöisesti kolmeen eri jaksoon. Tarpeen mukaan jaksojen pituutta on mahdollisuus muokata asiakkaan tarpeisiin sopiviksi. Kuntoutus toteutetaan laitos­kuntoutuksena.

Näin haet KELA:n kuntoutukseen

  • Hakeudu lääkärin vastaanotolle, jossa lääkäri laatii lausunnon kuntoutus­tarpeesta (B-lausunto).
  • Täytä kuntoutus­hakemus sähköisesti tai nouda lomake Kelan toimi­pisteestä. Tarkemmat ohjeet ja kuntoutushakemus löytyvät linkistä kela.fi/moniammatillinen-yksilokuntoutus-nain-haet
  • Kun saat myönteisen päätöksen Kelalta, niin olemme sinuun yhteydessä.

Aktiviteetit

Kuhmossa vetää puoleensa ainut­laatuinen, upea erämaa­luonto ja moni­puolinen kulttuuri­tarjonta. Hyvinvointi Sammon pihasta pääset myös helposti ladulle tai lenkki­poluille.