Tehostettu palveluasuminen

Hyvinvointi Sampo tarjoaa tehostettua palveluasumista Kuhmossa. Vanhusten tehostetussa palveluasumisessa Kainuun maakunta-kuntayhtymän asiakkaiden asumiseen kuuluvat kaikki toimintakyvyn edellyttämät hoitotoimenpiteet ja ympärivuorokautinen valvonta ja turvallisuus, hoiva ja huolenpito sekä henkilökohtainen hygienia.

Tehostettuun palveluasumiseen asukasvalinnat tehdään yhteistyössä moniammatillisessa työryhmässä (SAS-työryhmä), jonka tehtävänä on selvittää ja arvioida asiakkaan kokonaistilanne, tarvittavat palvelut ja hoitopaikka.

Palveluseteli palveluasumiseen

Tehostettuun palveluasumiseen asiakkaat saavat palvelusetelin, jonka arvo määräytyy asiakkaan bruttotulojen mukaan. Palvelusetelin myöntämisestä tehdään kirjallinen palvelusetelipäätös.

Päätöksen pohjalta asiakas tekee Hyvinvointi Sampon kanssa sopimuksen tehostetussa palveluasumisessa asumisesta sekä vuokrasopimuksen. Palvelusetelillä maksetaan hoitoa ja hoivaa asumisyksikössä.

Asiakas maksaa itse ateriat ja vuokran, johon on mahdollisuus hakea Kelalta eläkkeensaajan asumistukea sekä mahdolliset tukipalvelut ja lääkkeet. Vuonna 2014 palvelusetelin arvo on 47 €–90 € / vrk. 

Tehostetun palveluasumisen hinnat

  • Vuokra 394 €–506 € / kk
  • Hoiva 105 € / vrk, dementiaryhmäasumisessa 131 € / vrk
  • Siivous 92,25 € / kk
  • Pyykkihuolto 46,15 € / kk
  • Ateriat 18,45 € / vrk

Sotainvalidin pitkäaikaishoito

Vähintään 20 %:n invalidilla on mahdollisuus päästä Valtiokonttorin kustannuksella vakituiseen laitoshuoltoon, jos hänen terveydentilansa on heikentynyt siten, ettei hän selviydy kotona.

Valtiokonttori maksaa yli 20 % sotainvalidin laitoshoidon, lääkkeet, lääkäripalvelut, ruuan ja ympärivuorokautisen hoivan ja huolenpidon. Lisäksi asiakas saa lääkärin määräämiä yksilöllisiä kuntoutushoitoja vuosittain.

Laitoshoidon avulla tuetaan ja edistetään asiakkaan hyvinvointia, turvallisuutta ja hyvää elämänlaatua. Hoidossa korostuu asiakkaan itsenäisyys, yksilöllisyys, arvokkuus ja yksityisyys.

Tarvittaessa järjestämme asiakkaalle oman huoneen, johon hän voi tuoda kotoaan tärkeitä esineitä, huonekaluja ym. Näin hän voi tuntea olonsa kotoisemmaksi. Asiakas on täällä omissa vaatteissaan, ja hänellä on mahdollisuus osallistua talon virikeohjelmaan oman vointinsa ja halunsa mukaisesti.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Kun laitoshoidon tarve on ajankohtainen, ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää laitoshoitoon hakeutumisesta.

Meille täällä Hyvinvointi Sampossa on kunnia-asia saada hoitaa isänmaatamme puolustaneita!

Kysy lisää tehostetusta palveluasumisesta!

Suosittele meitä